Vázané knihy


POHÁDKY Z VESMÍRU

Tato knížka vypráví o putování jiskřičky ze Sluníčka – Světlanky a temného panáčka z vesmíru – Černínka po planetách naší sluneční soustavy. Napínavé příběhy nejen děti zaujmou svým dějem, ale zároveň je poučí o charakteristických znacích každé planety. Bylo vydáno II. vydání této úspěšné knížky.

 

CYRIL A LESNÍ SKŘÍTEK

Příběh vypráví o přátelství kluka Cyrila z hájovny a lesního skřítka Viki. Děj se odehrává v lese a dětem je prozrazeno díky skřítkovi nejedno lesní tajemství. Dozvědí se věci, které jim v životě budou užitečné.

Nově jsem nyní dopsala pokračování knížky s dalšími příběhy skřítka
Vikiho a jeho kamaráda Cyrila a tato její rozšířená podoba byla vydána v
listopadu 2022

 

PŘÍBĚHY LESNÍCH ZVÍŘÁTEK

Knížka obsahuje deset příběhů o zvířátkách. V každém příběhu je různým zvířátkům přisouzena nějaká lidská vlastnost. Z děje každého příběhu se děti poučí, které vlastnosti jsou dobré a které špatné. Otázky na konci každého příběhu typu: Kdo byl obětavý, kdo byl neskromný, kdo byl pracovitý, kdo byl moudrý, atd. dávají dětem možnost o příběhu dál přemýšlet a ohodnotit chování jednotlivých zvířátek. Knížka je v této době také vyprodána.


 

ABECEDA V ZOO

Zde jsou pomocí říkánek představena zvířátka ze ZOO se jmény od A do Z. Říkadla jsou sestavena tak, aby dětem přiblížila vlastnosti zvířátek, popř. jejich charakteristiku. Dále jsou v knížce u každého zvířátka doplněny říkadla obsahující velké množství písmen, od kterého začíná jeho název. Takto se předškolní děti naučí navíc i poznávat písmenka abecedy. Knížka je bohatě ilustrována. Její přílohou je vystřihovánka zvířátek, které si děti mohou vymalovat a po vystřihnutí z nich vyrobit vlastní malou zoologickou zahradu.


 

O DUHOVÝCH VÍLÁCH A KOMETĚ NE

Tato knížka přináší příběh o tom, jak se na Zemi dostalo zlo. Zlo představují zloníci, malé zlé bytůstky z vesmíru, které kometa setřásla ze svého chvostu a oni v jednotlivých příbězích nalétají na osoby a mění jejich chování. Kdyby nepřišly na pomoc víly, které nevědomky zavinily, že se zloníci dostali na Zem, kdoví, jak by to s lidmi na Zemi dopadlo. Příběhy jsou psány jednoduchou formou vhodnou pro děti od 4 let.


 

O VELKÉ TOUZE HVĚZDIČKY ZVÍDALKY

Knížka vypráví o hvězdičce, která zpozorovala v dálce na obloze modrou planetu Zemi a měla jediné přání, se na ni podívat. Po dlouhých útrapách došla do zahrady duší, které čekaly na zrození na Zemi. Duše jí poradily, že pokud se chce na Zem dostat, musí projít devíti zahradami lidských vlastností a v každé zahradě přijmout jednu lidskou vlastnost, aby se mohla na Zemi narodit jako člověk. V každé zahradě se odehrává příběh dvou opačných vlastností. Poctivost-nepoctivost, mrzutost-laskavost, skromnost-neskromnost, láska-nenávist atd. Zvídalka si vždy jednu vlastnost vybere. Jak to všechno dopadne, se dozvíte v knížce. Knížka byla vydána v roce 2015.


 

O HONZÍKOVI A HORSKÉM SKŘÍTKOVI

Malý Honzík při týdenním pobytu se svými rodiči v Alpách, zažívá neskutečná dobrodružství se skřítkem Kvído a jeho kamarády z různých pohádkových říší. Děti se z knížky dozvědí mnoho zajímavého o horské přírodě, ale hlavně prožijí s Honzíkem všechna dobrodružství, která ho provázela při jeho pobytu. Knížku opatřila bohatými ilustracemi Eva Sýkorová. Kniha je vázaná, ve formátu A4 na křídovém papíře a bude jistě hodnotným dárkem pro všechny děti od 4 let.


 

KAMARÁDI ZVÍŘÁTKA

Tato knížka je plná veršovaných říkánek o zvířátkách žijících na statku, na zahradě, v lese, ve vzduchu, ve vodě a doma. Celkem cca 60 básniček, které na každé zvířátko prozradí nějakou zajímavost. Bohaté ilustrace k básničkám namalovala Taťána Pajerová a knížka vyšla koncem září 2017 v Ottově nakladatelství. Je ve formátu 21x15cm, v tvrdé vazbě, takže se vejde dětem i do batůžku pro chvíle odpočinku na cestách. Věřím, že se tato knížka zařadí mezi oblíbené knížky dětí předškolního věku.

 

KNÍŽKA PLNÁ KYTIČEK, co rostou kolem cestiček

Z této mé nové knížky se děti naučí poznávat květiny, které rostou všude kolem nás. Její součástí je i 26 volně vložených listů s černobílými obrázky všech květin z knížky. Děti si je mohou vybarvit a tak se blíže s květinou seznámit. Básničky obsažené v knížce charakterizují každou květinu a mohou sloužit i k sestavení besídkového pásma. Při recitaci by mohly mít děti na sobě oblečení, které by květinu připomínalo. Krásné barevné ilustrace nakreslila Edita Plicková. Knížka je vázaná, plnobarevná, ve formátu 20x28cm. Vychází začátkem září 2018.

 

ŘÍKANKY SE ZVÍŘÁTKY

Tato knížka je opět plná veršovaných říkanek o zvířátkách. Tentokrát o zvířátkách žijících na savaně, v pralese, v prérii a ve stepi, na poušti, v polární oblasti a v korálových útesech. Celkem 60 básniček, které o každém zvířátku ve verších prozradí nějakou zajímavost. Knížka vyšla v Ottově nakladatelství ve formátu 21x15cm, v tvrdé vazbě. Doplňují ji pěkné barevné ilustrace Taťány Pajerové. Věřím, že i tato knížka si získá pozornost a oblibu u dětí předškolního a nižšího školního věku. Vyšla v březnu 2019.

 

Všechny tituly si můžete zakoupit u vydavatelství ROTAG na www.rotag.cz


2015 © PiDi Soft |  Mapa stránek